INFORMÁCIÓK

Feith Károly
Tapolcaiak Kulturális Egyesülete Elnök.
e-mail: f-karoly@freemail.hu
Telefon: 06-70-24-60-143


Tájékoztató a kérelemmel és a leválási végzéssel kapcsolatban

Tájékoztató levél

Kérelem

1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal

Leválási végzés

1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal


TAPOLCAI FÜRDŐÚJSÁG
2007. ÚJFOLYAM, 1. SZÁM

A megtekintéshez Adobe Acrobat Reader programra van szükség.

TÖLTSE LE!
Miskolctapolcai Tanulmányterv

Lénárt László - Barlangfürdő
Továbbra is Miskolc része marad Tapolca - újságcikk
Fejlesztési koncepció
Hiánypótlás Tapolcafürdő
Hiánypótlás végleges
Tapolcafürdő költségvetés

Győztek az igenek

Az évek óta válni akaró miskolctapolcaiak a 2008.12.07-i népszavazáson úgy döntöttek, hogy önálló település legyen a fürdőiről, nyaralóiról ismert miskolci városrész.

Új település jöhet létre Borsodban. Miskolctapolca leválik Miskolc városáról. Helyi népszavazáson döntöttek a miskolctapolcaiak arról, hogy önálló községként működnek tovább. A választásra jogosult 2467 lakos adhatta le voksát, ebből 1432-en elmentek, 835-en igennel, 591-en nemmel szavaztak.

Mivel a Miskolcról leválni akarók nyertek, így az önkormányzat 30 napon belül határozatban rögzíti ezt a tényt, majd felterjeszti a Közigazgatási Hivatalba, saját véleményével kiegészítve. Az önkormányzati miniszter május 30-ig dönt arról, hogy szerinte megvannak-e a községgé válás feltételei. A miniszter november 30-ig nyújtja be a köztársasági elnöknek az előterjesztést, az államfő pedig 2009. december 31-ig határoz. Döntése 2010 őszén léphet hatályba.

Egyébként 2005 márciusában már tartottak népszavazást Miskolctapolca leválása érdekében, akkor többen szavaztak nemmel arra a kérdésre, akarják-e, hogy önálló önkormányzat irányítsa a város üdülőövezetét.

Tisztelt Tapolcaiak!

A Leválást Előkészítő Bizottság Elnökeként tájékoztatom a Tisztelt lakosokat, hogy az Önkormányzati Miniszter határozatát - melyben megtagadta az írat anyagunk továbbítását döntéshozatal végett a Magyar Köztársaság Elnökéhez - felülvizsgálati kérelemmel támadtuk meg a Fővárosi Bíróság előtt.

A bíróságnak a törvény értelmében 30 napon belül kellene döntenie, de a törvénykezési szünet miatt lehet,hogy csak szeptemberben tudjuk meg, hogy eljut-e a kezdeményezésünk Dr. Sólyom László Köztársasági Elnök Úrhoz.

Bízunk a független magyar bíróság döntésében, hiszen a vonatkozó jogszabályok alapján a törvényhozó szándéka szerint zajlott le a Népszavazásunk és annak előkészítése.

Miskolc, 2009.06.31.
Dr. Kispataki Éva

Miskolctapolca Polgárőrséggel kapcsolatos információk
Érdeklődni lehet Csépányi Kálmánnál
Tel: 06-30-543-60-49


Amennyiben szeretne csatlakozni hozzánk mint partneroldal, abban az esetben a fenti e-mail címen jelezze ezt nekünk és a fenti bannert használhatja.

NYILATKOZAT

Az elmúlt hetekben az országos médiában Miskolctapolca, mint üdülőhely a figyelem középpontjába került, egyetlen szálloda hibájából. Ez a szálloda, a PALLASZ HOTEL Miskolctapolcán a Bencések útján található, amit egy család működtet a Bencés Panzióval együtt.
Az emberek tudatában nem rögzült ez a név, az egész helységre általánosítanak, és ezért sajnos nem kívánnak Miskolctapolcán pihenni.
Az ebben a hotelben történt események a leendő vendégeinket elijeszti, vállalkozásainkat tönkre teszi. Ha mi valamilyen okból hibázunk, minket azonnal szankcionálnak és megbüntetnek.
Itt pedig a hatóságok nem tudnak semmit sem tenni?
Mi azt szeretnénk, hogy egy ilyen szállodát, mint ezt a hotelt végérvényesen bezárnának. A vendégek bizalmatlanok az itteni szálláshelyekkel szemben, ezt mi szállásadók "saját bőrünkön" tapasztaljuk.
Tejes mértékben elhatárolódunk a PALLASZ HOTEL-ben történtektől. Elutasítjuk az ilyen és ehhez hasonló magatartást, amely a vendégek megkárosítására és felhőtlen pihenésének akadályoztatására irányul.